Open call Schrikkelfestival 2024!

Het jaar 2024 is wederom een schrikkeljaar en dat betekent dat het tijd is voor het tweede Schrikkelfestival! Het festival gaat donderdag 29 februari 2024 om 12.00 uur van start en zal de rest van de schrikkeldag duren. Het zal weer uit een kunstroute bestaan langs een serie tentoonstellingen op bijzondere locaties, ondersteund door lezingen en optredens.

En daar hebben we jou als kunstenaar voor nodig! We nodigen je hierbij uit om een idee in te sturen voor een kunstwerk dat het bijzondere van deze dag op welke manier dan ook uitdrukt. Alle ideeën zijn welkom, zolang ze maar een relatie hebben met de Schrikkeldag en op die dag gerealiseerd kunnen worden.

Locaties

Bij bijzondere kunst horen bijzondere locaties. Ook het tweede Schrikkelfestival gaat zich afspelen in en om Roombeek, een wijk die bekend staat om zijn architectuur. Voor het festival hebben we een aantal speciale locaties weten te bemachtigen. Denk hierbij aan onze eigen plek, de voormalige openluchtschool, of een overdekte wintertuin bij een architectenbureau, een woonhuisgalerie of de huiskamer van een kunstverzamelaar. We zijn nog in gesprek met beheerders van een aantal andere speciale plekken in Roombeek.

Procedure

Zoals gezegd zijn alle ideeën welkom, zolang ze maar een relatie hebben met de Schrikkeldag en realiseerbaar zijn op 29 februari 2024.

Tot en met uiterlijk 7 januari 2024 kun je je idee insturen naar schrikkelfestival@6sprong.nl. Beschrijf je idee zo uitgebreid mogelijk en vermeld ook belangrijke details. Als achtergrondinformatie ontvangen we graag een actueel CV. De inzendingen worden beoordeeld door een deskundige jury.

Op uiterlijk 15 januari 2024 maakt zij bekend welke ideeën geselecteerd zijn.

Als je idee wordt uitgekozen kun je het gaan uitvoeren. Je ontvangt hiervoor een honorarium. Het resultaat moet vanaf 26 februari 2024 beschikbaar zijn. Het kunstwerk blijft in jouw bezit en is uiteraard tijdens het festival verzekerd.

Wil je graag een speciaal werk maken dat getoond wordt op een bijzondere plek op een unieke dag? Stuur je idee, vergezeld van je CV dan zo snel mogelijk naar ons op. Wij horen graag van je!