Deelnemer

Bea Lubbers

E-mail
bealubbers@icloud.com
Telefoon
0613384655

Van jongsaf aan komen beelden in me op die naar buiten willen, beelden die gezien willen worden. Vaak zijn zowel Eros als Thanatos daarin te herkennen. De liefde en de dood.
Liefde laat zich soms maar moeilijk vinden en toch blijf ik zoeken. Ik vind haar in het schurende van imperfectie en zie daar juist schoonheid in. Wanneer het leven je om de oren slaat met subjectieve lelijkheid getuigt het van pure kracht om daar een positieve draai aan te geven. Daar hou ik van.
Met mijn eigen eindigheid heb ik mij allang verzoend. Mijn lijkwade is zelfgemaakt van linnen en schapenwol. De keuze voor een wade is voor mij vanzelfsprekend; als je nog nooit in een hokje hebt gepast dan past een kist na de dood evenmin.

Een fysieke beperking maakt afwisseling bij de gemengde media noodzakelijk. Op het platte vlak werk ik graag met fineliner, acryl, aquarel, ecoline of kleurpotlood. Mijn 3D werk omvat onder andere taxidermie, papier, hout en textiel.

Voor mijn ‘Schatkisten en Wonderkabinetten’ gebruik ik veren of vleugels, een stukje gebleekt skelet of zelfs een compleet geprepareerd dier. Ik verwonder me over de minuscule skeletbouw en over hoe zo’n beestje alles kan doen wat nodig is om de soort in stand te houden. Als dát mogelijk is, is alles mogelijk. Dat besef vervult me met dankbaarheid en zorgt er voor dat ik met een knipoog naar mijn eigen gestuntel in dit leven kijk. Ook tijdens het Schrikkelfestival.

Deel deze pagina: