Deelnemer

Emmy Bergsma

Website
https://www.emmybergsma.nl
E-mail
mail@emmybergsma.nl
Telefoon
0615350565
Adres
Zwolle

Emmy Bergsma maakt tekeningen, assemblages en muurschilderingen. Haar praktijk is gevormd door een diepe verbinding met haar omgeving, een reis die het alledaagse overstijgt en zich verdiept in het mysterieuze.

Ze beperkt zich niet tot de studio. Emmy reist regelmatig af naar plekken die op een of
andere manier van betekenis voor haar zijn.

Natuur en het mystieke
Haar tekeningen en assemblages zijn nooit louter letterlijke representaties van de natuur, maar fungeren als poorten naar een andere wereld. Door haar werk transporteert ze ons naar een plek waar het vertrouwde verweven is met het raadselachtige.

Emmy Bergsma bezit een diepgaand bewustzijn van het mystieke, vaak vertaalt ze dit in abstracte tekens of het voert naar de donkerste delen in haar tekeningen. Hier huist het onbekende, en het is vanuit deze diepten dat haar kunst uitnodigt om een diepgaande verbinding met onze wereld te verkennen en te ontdekken.

Collecties
Het werk van Emmy Bergsma heeft zijn plek gevonden in de gerenommeerde collecties van Museum de Fundatie Zwolle en Rijksmuseum Twenthe Enschede, evenals talrijke particuliere collecties.

Curator
Emmy Bergsma vervult ook de rol van curator van tentoonstellingen en tekenprojecten die de grenzen van samenwerking verleggen. Ze cureerde tentoonstellingen zoals “Daily Traces” in het Centraal Station Amsterdam en “Charcoal” in Kloster Bentlage Rheine, om nog maar te zwijgen van haar samenwerking met het prestigieuze Rijksmuseum Twenthe Enschede.

Deel deze pagina: