Femke Kloppenburg

Welkom in mijn wondere wereld. Mijn naam is Femke Kloppenburg (textielfem)

Textiel is mijn passie. Vanaf mijn eerste jaar aan de AKI (2003), gebruik ik al textiel in mijn schilderopdrachten. Jarenlang heb ik gezocht naar een intuïtieve manier om mezelf te kunnen uiten in textiel. Toen ik droogvilten probeerde, wist ik dat ik de techniek gevonden had. Ik kan mezelf hiermee verliezen in het moment en heerlijk bezig zijn met texturen, kleuren en composities. Hierbij hoef ik geen naaipatronen te tekenen of in mijn hoofd bezig te zijn. Deze techniek combineer ik met wol/textiel verven, spinnen, natvilten en tekenen/ borduren met de naaimachine. Na de opleiding van aki heb ik nog de opleiding genezend tekenen gevolgd. Om zo ook het gevoel, het leven erbij te kunnen betrekken. Creëren helpt me zo om met het leven om te gaan. Ik leer mezelf ermee kennen en het geeft me houvast en troost.

Deze vrijheid die ik heb gevonden, deel ik o.a. in mijn creaties en workshops. Ik vind het bijvoorbeeld heerlijk om kleren nieuw leven in te blazen, vooral als ze voor iemand een persoonlijke herinnering meedragen. Soms laat ik het kledingstuk intact en soms maak ik er een textielschilderij, een lamp of een kussen van.

Een andere manier is met mijn workshops. Die gaan over experimenteren met textiel en ook combineer graag met het “spirituele”, zoals mijn ocean drum workshops en beschermengelen workshop. Je leert hierin technieken (zoals droogvilten) en ook een intuïtieve manier van werken.

www.textielfem.nl