Over ons

Stichting 6 Sprong aan de Roombeek is in 2011 opgericht. Zij fungeerde als hoofdhuurder van het pand dat vroeger de openluchtschool aan de Kottendijk was. Sinds 2019 beheert zij dit gebouw.

In het gebouw bevinden zich in totaal 19 ateliers die voornamelijk gehuurd worden door beeldend kunstenaars. Maar ook schrijvers, designers, muzikanten en keramisten hebben hun plek gevonden in de 6sprong.

Een aantal kunstenaars biedt verschillende workshops en cursussen aan. De 6sprong is goed te bereiken met het openbaar vervoer en beschikt over voldoende parkeergelegenheid. Meer informatie over de aangeboden cursussen vindt u in de agenda.

Sommige kunstenaars werken ook in opdracht. Voor een speciaal voor u gemaakt kunstwerk, ontworpen gebruiksvoorwerp of ontwikkeld lessenpakket neemt u een kijkje op de afdeling ‘aanbod’ van deze website.

Regelmatig stellen wij ons gebouw open voor open dagen, ateliervoorstellingen of organiseren wij bijzondere manifestaties. Een aantal hiervan kunt u vinden onder het kopje ‘projecten’.

Bent u ge├»nteresseerd in een ruimte in de 6sprong? De meeste huurders zijn, zoals gezegd, beeldend kunstenaars maar wij staan ook open voor personen die in aanverwante disciplines werkzaam zijn. De ballotagecommissie hanteert een aantal voorwaarden, waaronder betrokkenheid bij de kunst en bereidheid tot medewerking aan de organisatie van gezamenlijke projecten. Startende kunstenaars kunnen eventueel – na overleg – een atelierruimte delen om kosten te besparen.

Als er een atelierruimte vrijkomt melden wij dit op de website kunstnonstop.nl en op facebook. Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Volg dan onze pagina op facebook, te bereiken via de gelijknamige knop.  

Voor verdere vragen kunt u contact opnemen via het contactformulier.